Korte levertijd
Wijzigen
Offerte op maat

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze hybride warmtepomp? Kies dan één van de onderstaande categorieën of vragen om antwoord te krijgen.

Alles wat u wilt weten over energieverbruik en rendement

Energieverbruik
Energie icoon

Alle informatie over de installatie, levensduur en onderhoud

Installatie & Onderhoud
Tools icoon

Wat zijn de nieuwste regels en wetgeving?

Wetgeving & subsidies
Leaves icoon

Alles wat u wilt weten rondom het aanschaffen.

Aanschaf
Cart icoon

Het antwoord op alle overige vragen rondom onze hybride warmtepomp.

Algemene vragen
Placeholder icoon

Energieverbruik

Alles wat u wilt weten over energieverbruik en rendement.

 • Door het gebruik van een warmtepomp daalt uw gasrekening. Onder de streep zal ook uw energierekening lager uitvallen. Hoeveel u kwijt bent aan energiekosten, is afhankelijk van de grootte van uw huis, de mate waarin uw woning geïsoleerd is, het type warmtepomp, en hoeveel warmte u nodig heeft. En uw energietarieven natuurlijk. Dit is voor iedere situatie verschillend.

 • SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel

  Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde.

  SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus.

Installatie & onderhoud

Alle informatie over de installatie, levensduur en onderhoud.

 • Een Hybride warmtepomp kan met (bijna) elk type cv-ketel worden gecombineerd. Omdat iedere situatie uniek is adviseren wij om altijd advies bij een installateur in te winnen.

 • Stap 1:     de installateur begint met een check
  Stap 2:     de binnenunit wordt gemonteerd en de cv-leidingen aangesloten
  Stap 3:     er wordt een buffervat geplaatst
  Stap 4:     de buitenunit wordt geplaatst
  Stap 5:     de koelleidingen en elektra van de binnen- naar de buitenunit worden gemonteerd
  Stap 6:     Indien nodig wordt de meterkast aangepast
  Stap 7:     aansluiten van de koelmiddelenleiding
  Stap 8:     plaatsen van thermostaat en in gebruik nemen van pomp

 • Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie rondom minimaal dubbel glas nodig.

 • Binnen en buiten de woning heeft u voldoende ruimte nodig om de binnen- en de buitenunit te kunnen plaatsen. Binnen heeft u beperkt ruimte nodig, maar is het wel wenselijk om zo dicht mogelijk bij de cv te blijven.

Wetgeving & subsidies

Wat zijn de nieuwste regels en wetgeving?

 • Vanaf 2026 worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installatie mensen moeten overstappen op een duurzaam alternatief. In veel gevallen is dat de hybride warmtepomp. Als u wilt besparen op energiekosten, verduurzamen en comfortabel wilt wonen, dan is dit de slimste optie. In elke woning met iedere cv-ketel te combineren.

Aanschaf

Alles wat u wilt weten rondom het aanschaffen.

 • De prijs van een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren en kunnen per situatie verschillen.

Algemene vragen

Het antwoord op alle overige vragen rondom onze hybride warmtepomp.

 • Met een hybride warmtepomp wordt een woning niet alleen met een cv-ketel verwarmd, maar ook met een warmtepomp.  De warmtepomp verwarmt elektrisch en zorgt er in de meeste gevallen voor dat uw huis warm blijft zonder gas te verbruiken. Alleen als het buiten te koud wordt (-10 °C) gaat de cv-ketel aan.

 • Met een warmtepomp kunt u op een milieuvriendelijke manier uw woning verwarmen. Met een hybride warmtepomp kunt u uw huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (-10 °C) heeft u een cv-ketel nodig die bijspringt. Met de cv-ketel verwarmt u ook het tapwater. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, daarvoor is een buitenunit nodig. Zo’n unit ziet er net zo uit als de buitenunit van een airco.

 • Ieder huis vraagt om een unieke oplossing, maar om een idee te geven hoe een hybride opstelling eruit komt te zien hebben wij een situatie schets gemaakt. Kijk hiervoor op de website.

 • Dat heeft voornamelijk te maken met de isolatie van de meeste woningen. Niet elke woning is even goed geïsoleerd. Een volledig elektrische warmtepomp gebruikt een lage watertemperatuur, waardoor een niet goed geïsoleerde woning op koude dagen niet warm genoeg wordt. Deze huizen zouden veel elektriciteit moeten gebruiken voor de warmtepomp, wat weer niet interessant is voor de energierekening. Hybride warmtepompen zijn minder duur dan de 100% elektrische varianten.

 • Een warmtepomp is beter voor het milieu, omdat u minder gas verbruikt. Bovendien levert het ook een besparing op uw energierekening. Let op: dit is verschillend per woonsituatie en afhankelijk van de gasprijs m3 en elektra kWh.

Starten met besparen op uw gasrekening?

Wilt u duurzaam verwarmen zonder gas? Energieneutraal met 0 op de meter? Dan wordt het tijd om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Bespaar op de energiekosten en reduceer CO2 uitstoot.

Laat uw gegevens achter en ontvang meer informatie in uw mailbox.